Обновљени пут Сарачица-Чокорска Поља пуштен у саобраћај

Срна
Обновљени пут Сарачица-Чокорска Поља пуштен у саобраћај

БАЊАЛУКА - Обновљена саобраћајница Сарачица-Чокорска Поља код Бањалуке у дужини 3.900 метара данас је пуштена у саобраћај, а у њену модернизацију уложено је 2,9 милиона КМ.

Обновљену саобраћајницу отворио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Вршилац дужности директора “Путева Републике Српске” Давор Кострешевић рекао је да је ово предузеће, на основу одлуке Владе Републике Српске, из власититих средстава издојило 2,9 милиона КМ за рехабилитацију пута Сарачица - Чокорска Поља, те навео да ће обновљена саобраћајница значити становницима овог краја.

Кострешевић каже да предузеће “Путеви Републике Српске” и Влада Српске улажу максималне напоре за побољшање путне инфраструкутре у свим градовима.

Према његовим ријечима, “Путеви Републике Српске” су из својих средстава у овој години на подручју града Бањалуке реализовала пројекте у вриједности већој од седам милиона КМ.

Предсједник Скупштине града Младен Илић истакао је значај ове саобраћајнице, те навео да је ово одличан примјер свега што руководство Републике Српске са предузећем “Путеви Републике Српске” ради за Бањалуку.

“Сигуран сам да ће овај пут и сви који ће, вјерујем у наредној години бити урађени, бити завршени захваљујући вама који сте оваквој политици дали подршку, да оне грешке које су нам се, нажалост, десиле на претходним изборима исправимо, што прије и наставимо развијати Бањалуку”, каже Илић.

Директор “Електрокрајине” Драган Чавић изјавио је да је овај пут препородио овај крај и да то није једини инфраструктурни пројекат који се ту реализује.

Чавић је навео да је у прошлој години завршено водоснадбјевање овог подручја, те да је “Елекотрокрајина” поставили комплетну расвјету дужином пута, као и да је у току реконструкција мреже.

Он је истакао да је реконструкиција мреже рађена у посљедње двије године на цијелом овом подручју према Первану.

“Захваљујем се прије свега Влади Српске, ресорном министарству, посебно Додику, јер је имао утицаја да се о овоме разговара и отвори ова тема. Захваљујем свима који су у овоме учествовали, извођачима радова који су јако квалитетно урадили”, каже Чавић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана