Пусте бањалучке улице и излетишта

AA
Пусте бањалучке улице и излетишта

БАЊАЛУКА - Због мјера које су увели бањалучки и Републички штаб за ванредне ситуације ради спречавања ширења коронавируса излетишта и улице у Бањалуци данас од 12 часова потпуно су пусти.

Данас у Бањалуци не ради ништа осим дежурних служби, а у 12 часова почео је полицијски час који ће трајати до сутра у пет. Полицијски час биће на снази у истом периоду сутра и прекосутра, а забране кретања од 17 до 18 часова изузета су дјеца са сметњама у развоју у пратњи родитеља, старатеља или другог лица, уз обавезно придржавање мјера заштите током ова три дана.

У дане првомајских празника, дозвољено је и извођење кућних љубимаца, највише до 200 метара удаљености од мјеста становања, уз обавезно придржавање заштитне мјере социјалног растојања, у трајању до 20 минута, данас и сутра од 22 до 23 часа, а у недјељу од 20 до 21 час.

Одлуком Штаба за ванредне ситуације Бањалуке сутра и прекосутра ће бити дозвољен рад од седам до 11 часова трговинама прехране и робе широке потрошње, док ће тржни центри којима је одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације на подручју РС-а дозвољен рад од данас, морати чекати понедјељак, јер им је бањалучки штаб забранио да раде до тада.

Трешњик, излетиште на Бањ брду, које је у претходним деценијама на Међународни празник рада, Први мај окупљало на стотине излетника данима је затворено за посјетиоце, а у питању је мјера коју је увео бањалучки штаб за ванредне ситуације како би се спријечило окупљање грађана. Истом забраном затворен је и парк "Младен Стојановић", као и плаже на обалама Врбаса које су такође биле редовно одредиште Бањалучана за Први мај.

Оне који су остали у становима, односно немају викендице и дворишта, вјероватно тјеше лоши временски услови обзиром да се на подручју Бањалуке смјењују сунчани интервали и пљускови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана