Пуни паркови и излетишта

Александар Стојановић
Пуни паркови и излетишта

БАЊАЛУКА - Сунчано вријеме, затворени угоститељски објекти и ограничења уведена поводом актуелне епидемиолошке ситуације измамили су велики број грађана и рекреативаца на позната градска излетишта и рекреативне зоне.

Прилику да радним данима изађу из куће и прошетају по свјежем ваздуху бројни Бањалучани су искористили на популарним излетиштима Бањ брду, Трешњику, Шибовима, али и у парковима и на игралиштима. Због затворених теретана и фитнес центара рекреативци и спортисти су похрлили у теретане на отвореном и на трим-стазе.

На Бањ брду јуче је било много посјетилаца, који се и поред тога што су изашли у шетњу придржавају препорука Штаба за ванредне ситуације и Владе Српске, а како су нам рекли, избјегавају контакте и већа окупљања.

- На Бањ брдо долазим често и посљедњих дана примјетан је велики број младих, али и старијих суграђана. Природа је најбоље уточиште од вируса, али и поред тога избјегавам руковање са познаницима и кад разговарамо држимо препоручено одстојање. И сами се често насмијемо, али здравље није шала и то је минимум који можемо сви да урадимо - казао је рекреативац Синиша Мандић.

Док млади позирају хватајући најбоље кадрове за друштвене мреже и сликају селфије, они нешто старији разговарају и уживају у најљепшем погледу на град.

Они којима је Бањ брдо нешто тежа препрека, али и родитељи са малишанима одлучили су да вријеме проводе у сунцем окупаним парковима и на шеталиштима дуж ријеке Врбас.

- Малишанима је најтеже објаснити због чега морамо бити у кући па искористимо ово лијепо вријеме да их изведемо у парк “Младен Стојановић”. Они, а и ми уживамо, у вожњи бициклима, игрању лоптом и шетњи по стазама - казала је мајка два малишана Сњежана Николић.

Пензионери, иако једна од најугроженијих група када је ријеч о вирусу корона, изашли су, како истичу са дозом опреза, на омиљено шеталиште између Ребровачког и Венеција моста.

- Страхујемо од новог вируса, али смо пажљиви и поштујемо савјете надлежних. Носим маску и немам контакт са познаницима, а већина мојих пријатеља понаша се слично - казала је пензионерка са Старчевице Стана Ђурђић.

 

ВРИЈЕМЕ

Право прољећно вријеме задржаће се и у наредним данима ове седмице, а грађани ће моћи да уживају на сунцу и температурама до чак 21 степен.

- У Бањалуци ће ове седмице владати претежно облачно и топло вријеме. Највиша температура очекује се у петак, када ће жива на термометру ићи до 21 степен, а промјена времена долази нам у недјељу, када ће температура пасти на седам степени - казали су из Хидрометеоролошког завода РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана