Пси луталице кидали дијелове аутомобила

Весна Поповић
Пси луталице кидали дијелове аутомобила

Бањалука - Пси луталице су за 24 дана изгризли и оштетила пет скупоцјених аутомобила на којима је причињена шета од око 5.000 КМ.

Иако се у први мах посумњало да вандали из обијести кидају таблице и оштећују блатобране возила, полиција је прегледом снимака са камера видео-надзора и детаљном истрагом дошла до фрапантних података да су животиње ноћу зубима искидале дијелове возила.

Међу онима чији се аутомобил први нашао на мети паса луталица је "пасат" голмана Фудбалског клуба Борац Асмира Авдукића који је регистрован на његову супругу.

-  Запрепастио сам се када сам видио оштећења на аутомобилу. Шта друго човјек може да помисли него да је неко пијан или из обијести направио штету. Позвао сам полицију и пријавио случај. Није ми ни на крај памети било да то могу да ураде пси, нити се на основу оног што сам видио то могло закључити - казао је Авдукић.

Додао је да је изненађење било огромно када су му из полиције саопштили ко су кривци и како се десило више оштећења возила које су починили пси.

- На мом ауту оштетили су два блатобрана, пластичну маску и таблицу на предњој страни возила. Штета је негдје око 500 марака - навео је Авдукић.

У Полицијској управи Бањалука рекли да је пет возила оштећено у периоду од 24. маја до 16. јуна. 

- Анализом снимака видео-надзора и на основу детаљних истрага, утврђено је да су возила оштетили пси луталице који су изгризли  пет скупоцјених возила. О свему смо упознали и надлежне инспекцијске органе - казали су у Полицијској управи.

Додали су да су им три случаја пријављена, а два нису.

- Најприје су 24. маја пријављена оштећења на аутомобилу "пасат" који био паркиран у Булевару војводе Степе Степановића. Потом је 11. јуна оштећена "џета", која у улици Слободана Кустурића. Сличан случај је пријављен 14. јуна поново на "џети" али овог пута паркираној у Булевару у војводе Степе Степановића - казали су Полицијској управи.

Додали су да је на возилима причињена знатна материјална штета али нису прецизирали који је износ у питању.

"Невидљиви"дању

Асмир Авдукић је рекао да се током дана у том дијелу  Старчевице, гдје се поред основне школе налази и велики број стамбених зграда, не виде пси луталице.

- Има их поред ријеке Врбас у близини Венеција моста па вјероватно одатле ноћу и долазе - казао је Авдукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана