Прворођеној беби у Бањалуци златник и 1.000 КМ

Срна
Прворођеној беби у Бањалуци златник и 1.000 КМ

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић данас је, у име града, даровао златником и са 1.000 КМ прворођену бебу у Бањалуци, на Клиници за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске.

Станивуковић је рекао да је, сазнавши да су потом рођени и близанци, одлучио да, мимо протокола, као градоначелник Бањалуке дарује и њих са по 500 КМ.

“Ово је порука колико нам је важна демографска и пронаталитетна политика”, рекао је Станивуковић новинарима испред Клинике за гинекологију и акушерство УКЦ-а у Бањалуци.

Он је додао да, с обзиром на епидемиолошку ситуацију, није предвиђен улазак код породиље и бебе, те ће дежурни љекар преузети поклоне и накнадно их уручити.

Станивуковић је рекао да град Бањалука нема демографа или тијело при градској Скупштини које се бави искључиво демографском политиком, те навео да је план да се иде у том правцу.

Дежурни љекар у Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ-а Саша Савић рекао је новинарима да је прва беба дјечак рођен јутрос у 7.30 часова.

“Беба и мајка су добро, пород је завршен царским резом”, навео је Савић.

Он је истакао да је у протекла 24 часа рођено девет беба, од којих шест дјечака и три дјевојчице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана