Прворођеној беби Ангелини градоначелник Бањалуке даровао златник

Срна
Прворођеној беби Ангелини градоначелник Бањалуке даровао златник

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је данас златник и 1.000 КМ прворођеној беби у 2020. години са подручја града Ангелини Симовић, док су представници Комерцијалне банке уручили штедну књижицу са 500 КМ.

Радојичић је рекао новинарима након даривања да је беба рођена два минута иза поноћи и да је треће дијете у тој породици.

“Свој рођеној дјеци и њиховим породицама желимо да, не само у овој години, већ у свом одрастању живе у једном лијепом и уређеном граду, у доброј Републици, да обиђу свијет и све што је добро донесу са собом назад и врате се свом граду”, навео је Радојичић.

Он је подсјетио да Градска управа већ три године финансира све захтјеве с испуњеним постојећим условима за вантјелесну оплодњу и да се размишља о томе да услови буду још флексибилнији како би могао конкурисати већи број лица.

Радојичић је навео да Бањалука повећава и капацитете у предшколским установама, а да је план за ову годину обезбјеђивање 600 нових мјеста у вртићима.

Члан Управе Комерцијалне банке Бањалука Синиша Смиљанић навео је да та банка наставља традицију даривања прворођене бебе и даје свој допринос наталитету.

Директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић рекао је да је овај чин једна од у низу добрих активности Градске управе на челу са градоначелником Радојичићем, истичући да овај чин нема само материјалну вриједност, већ и емотивну, психолошку.

“Битно је да и мајке и дјеца схвате да имају подршку и града и руководства Републике Српске”, поручио је Ђајић.

Он је као предсједник фондације “Дјеца нам се рађала” захвалио и Комерцијалној банци на ранијој донацији од 2.000 КМ тој фондацији, уз очекивање да ће пронаталитетним активностима власти Српске и ове фондације бити више новорођених у Српској у овој години.

Дежурни љекар на Гинеколошко-акушерској клиници УКЦ-а Владимир Перендија навео је да је беба Ангелина тешка три килограма и 580 грама, дуга 52 центиметра и да је оцијењена високом оцјеном, додајући да су у новогодишњој ноћи рођени четири дјевојчице и један дјечак.

Ангелинина мајка Сања Симовић навела је да је пород протекао одлично и брзо и изразила захвалност докторки Александри Родић која је извела све три њене трудноће до краја.

Симовићева је захвалила и осталом особљу које је учествовало у породу, а које је носило новогодишње капице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана