Први у БиХ: Бања Лука добила прве бројаче за бицикле

ГС
Foto: Град Бањалука

Бања Лука је добила прве бројаче бицикала, који су постављени на најучесталије кориштеним бициклистичким рутама на подручју града.

Бројач са дигиталним екраном постављен је на Булевару војводе Петра Бојовића, док су друга два бројача постављена у улицама Стевана Булајића и Мајке Југовића. Осим тога Бања Лука је добила и један мобилни бројач, који ће се према процјенама премјештати на различите градске локације.

-Бања Лука је први град у Босни и Херцеговини, који је добио ову врсту уређаја, а упркос хладном времену, за свега неколико дана бројач на Булевару војводе Петра Бојовића забиљежио је око 300 бицикала што потврђује потенцијал Бање Луке као града изузетно погодног за развој бициклистичког саобраћаја – поручила је савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало.

Како је појаснила,  ријеч је уређајима који ће донијети нове податке, на основу којих ће се моћи боље планирати наредне активности у вези са унапређењем бициклистичке инфраструктуре.

Бројаче бицикала наш град је добио уз подршку наших шведских партнера у оквиру пројекта „Impaq“, који је један од најзначајнијих пројеката у области еколошки прихватљивих  рјешења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана