Конститутивна сједница Скупштине града Бањалука без медија, на засједање неће ни Станивуковић

Н.Р.
Конститутивна сједница Скупштине града Бањалука без медија, на засједање неће ни Станивуковић

БАЊАЛУКА – Медијима је онемогућено присуство конститутивној сједници Скупштине града Бањалука, а градоначелник Драшко Станивуковић је рекао да сједници због тога неће присуствовати ни он.

Новинарима је речено да немају важеће акредитације које су неопходне за улазак у Народну скупштину Републике Српске с обзиром на то да сједница, како би биле испоштоване епидемиолошке мјере, треба да се одржи у малој сали НСРС. Приступ је дозвољен само ТВ Симић која ће преносити засједање.

Сједница још није почела јер Станивуковић затражио да буде одгођена док се новинарима и медијским екипама не дозволи да је прате.

- Звао сам секретара Народне скупштине и стручну службу Народне скупштине Републике Српске, они тврде да медији немају акредитације. Ја нећу присуствовати сједници градске Скупштине ако медији не могу  - рекао је Станивуковић.

Додао је да је зауставио почетак сједнице градске скупштине, те да ће клуб одборника ПДП-а такође напустити сједницу.

- Нека заврше прву сједницу без градоначелника. Вјерујем да ће сједницу напустити и наши коалициони партнери - казао је Станивуковић.

Станивуковић је истакао да су одборници владајуће коалиције прво хтјели наставити сједницу без градоначелника и присуства медија, а да су сада промијенили мишљење, те и они одбијају присуствовати сједници ако медијима није омогућен улазак.

- Мислим да је разлог овог неспоразума лоша координација - навео је Станивуковић.

Додао је да ако се не буде могао направити договор да медији присуствују сједници да ће тражити одгађање сједнице градске скупштине за 8. јануар.

Секретар градске Скупштине Игор Шукало је рекао да медији могу ући само 10 минута да узму потребне кадрове те да сједницу ипак прате путем преноса уживо.

- Изјаве за медије ће бити одржане након сједнице у просторијама Градске управе - казао је Шукало.

Додао је да је Народна скупштина добар домаћин који је Скупштини града уступио простор за одржавање сједнице.

- Служба Народне скупштине Републике Српске није дозволила медијима да присуствују конститутивној сједници градског парламента без акредитације  - истакао је Шукало.

На дневном реду сједнице, која је требало да почне у 10 часова, су избор предсједника и потпредсједника Скупштине, замјеника градоначалника, те вршилаца дужности секретара Скупштине града и начелника одјељења у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана