Прва ноћна трка у Бањалуци окупила 500 атлетичара рекреативаца

Игор Пилиповић
Прва ноћна трка у Бањалуци окупила 500 атлетичара рекреативаца

Бањалука - Први пут у историји града одржана је једна ноћна атлетска трка а дио стазе, такође премијерно, била је централна пјешачка зона у ужем центру. Најпопуларнијом градском улицом Господском у четвртак навече трчало је 500 учесника ове по много чему историјске спортске смотре.

- Рекреативно трчање је све популарније а доказ за то је и ова манифестација. Очекивали смо од 200 до 300 учесника а на старту се појавило скоро дупло више. Трчало је и старо и младо,  а многи нису крили задовољство што то чине центром града а поготово кроз Господску улицу - прича иницијатор трке и предсједник Асоцијације за спорт и рекреацију Владимир Куваља.

Према његовим ријечима трка је била пун погодак.

- Цифра од 500 пријављених нас је изненадила. Учесници су били од дјеце старости осам година до оних старијих који су закорачили у осму деценију. На то сам посебно поносан - нагласио је Куваља.

Одржане су три трке, за јуниоре у дужини од 1.500 метара, те за сениоре на 3.000 и 5.000 метара.

- Да би они најспремнији али и они са посебним такмичарским духом били што мотивисанији подијелили смо    новчане и робне награде вриједне 4.000 марака и наравно медаље - казао је Куваља.

Међу учесницима трке било је доста активних спортиста и спортских радника из фудбала, кошарке, бициклизма, рукомета, тениса а било је учесника из других европских земаља као што су Словенија, Холандија, Хрватска и Италија.

- Побједе нису важне већ популаризација рекреације. Кад сам почињао са трчањем у парку "Младен Стојановић", било је неколико људи, данас готово да је немогуће трчати од великог броја оних које је привукао овај вид рекреације - рекао је атлетичар Атлетског клуба "Бањалука" Срђан Самарџић који је био побједник трке на 3.000 и на 5.000 метара.

Јуниори

У јуниорској трци на 1.500 метара најбржи је био четрнаестогодишњи Срђан Костић.

- Ово ми је прва атлетска трка, не бавим се активно атлетиком већ играм шах. Нисам се ни спремао много, синоћ сам отрчао први круг - рекао је Костић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана