"Еко топлане": Провјерити и активирати унутрашње инсталације

Срна
"Еко топлане": Провјерити и активирати унутрашње инсталације

БАЊАЛУКА- Бањалучко предузеће "Еко топлане" поново је апеловало да сви појединачни корисници и заједнице етажних власника провјере и активирају унутрашње и заједничке унутрашње инсталације, јер ово предузеће од почетка сезоне гријања добија велики број жалби корисника на испоруку топлотне енергије.

"Увидом у ситуацију на терену, као и ранијих година, испоставља се да су најчешће недостаци изазвани управо неблаговременим реаговањем корисника и заједница етажних власника, јер на одређеним локацијама нису одврнути улазни вентили, који су затворени током љетне паузе усљед одржавања инсталација или реновирања појединачних стамбених јединица", саопштено је из "Еко топлана".

У саопштењу је наведено да је потребно да појединачни корисници активирају испоруку одвртањем вентила на калориметрима у разводним ормарићима, као и да одзраче гријна тијела у својим становима и пословним просторима, док су за централне одзраке одговорне заједнице етажних власника.

"Често се дешава да запослени у техничком сектору `Еко топлана`, након што изађу на терен на основу појединачних жалби корисника, утврде да је проблем неадекватно одржавање и руковање топлотним инсталацијама унутар објеката", наведено је у саопштењу.

"Еко топлане" наводе и да се почетком сваке сезоне, због дотрајалости топлификационе мреже, суочава са кваровима које не може спријечити нити током љетне санације нити током функционалних проба, јер до њих долази тек пуштањем свих капацитета у погон.

"Изласцима на основу жалби на поједине локације због несавјесног одржавања инсталација успорава се рјешавање већих проблема на мрежи, као и период стабилизације система даљинског гријања", истакнуто је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана