Протестовали јер су платили станове који никако да буду завршени

ГС
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Купци станова у бањалучком насељу Нови Борик окупили су се данас на протесту испред компаније “Екватор” јер неколико година чекају да уселе у станове за које су још прије неколико година овој фирми уплатили новац, а који ни до данас нису завршени.

Како је истакнуто на протесту, више од 130 купаца је купило станове

у зградама Д-8 и Д-7, а остали су и без новца и без станова.

Тврде да им је власник и директор компаније „Екватор“ Ђорђе Давидовић узео новац за изградњу станова које ни до данашњег дана није завршио.

-Након више пута пробијених рокова и неиспуњених обећања о крају изградње зграде Д-8 и почетка градње зграде Д-7, то се још није десило, те зграда Д-8 није нити близу завршетка градње иако је првобитно требало да буде завршена у мају 2018. Године - казао је Ранко Ковачевић.

Додаје да изградња зграде Д-7 није ни почела иако су људи уплатили новац још прије четири или пет  година.

Давидовић је јуче за Мондо истакао да компанија “Екватор” поштује све потписане уговоре и да ће испунити све своје одредбе уговора укључујући кашњење, односно “пенале” који су предвиђени уговорима.

-Разумијем нестрпљење и поштујем све пословне партнере, али ту има и неких политичких конекција. Постављали су ме на билборде без икаквих елемената... али не љутим се. Све је то демократски... -рекао је Давидовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана