Протест због рестрикција воде, блокиран пут Бањалука-Приједор

Мондо.ба
Протест због рестрикција воде, блокиран пут Бањалука-Приједор

БАЊАЛУКА - Мјештани бањалучког насеља Драгочај организовали су данас протесте због рестрикција воде. На пола сата је заустављен саобраћај на путу Бањалука - Приједор.

Мјештани бањалучких приградских насеља Драгочај, Пријаковци, Дебељаци, Дервиши и Куљани изашли су данас на магистрални пут према Приједору, протестујући због тога што већ мјесецима немају редовно снабдијевање водом.

Овим проблемом посебно су угрожена дјеца, старија популација и стока.

Једна мјештанка је рекла да домаћинства немају воду ни за основне потребе.

“Имам седам дијагноза, од којих је једна карцином. У мом домаћинству имамо шесторо унучади, снаха ми је трудна, а немамо воду за основне потребе. Ми смрдимо, немамо да се истуширамо, да оперемо веш, па докле да нас кажњавају, да нам ово раде. Позивам све присутне да се боримо за своју унучад, дјецу и себе”, рекла је она.

Други грађанин је рекао да, у дијелу Драгочаја у којем он станује, уопште нема водоводне мреже.

“Ми немамо проблем са повременим несташицама воде, ми уопште немамо воду, нисмо на мрежи. Нас 350 домаћинстава 21 годину већ тражимо воду од града. Скачу нам као зечеви овуда пред изборе, обећавају, тобоже имају и пројекат за нас. Ја не мислим да Твртко не заслужује споменик, али немојте баш ове године, немамо воде, дајте нам воду”, навео је он.

Додао је како има више стотина грла стоке те како немају шта да им дају.

“Извините, можда се и осјетим, не купамо се баш редовно. Не прозивам ниједног политичара, прозивам градску управу и ову државу. Мене не интересује ко влада, која странка ће бити на власти, а која неће, ја тражим само да раде свој посао. Моја супруга двије зиме пере суђе вани, дајте нам воду!”, поручио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана