Протест због пробијања рокова: Мјештани Куљана накратко блокирали саобраћај

Срна
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - Мјештани бањалучког насеља Куљани данас су накратко блокирали саобраћај да би изразили незадовољство инфраструктурним пројектима, наводећи да је рок за завршетак главне саобраћајнице у овој мјесној заједници био прије 10 мјесеци.

Становници Куљана у наредном периоду планирају да дођу и пред Градску управу како би изразили незадовољство јер сматрају лошим инфраструктурне пројекте у овом насељу.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Јовица Томић изјавио је Срни да је прије 10 мјесеци прошао рок за завршетак радова на главној саобраћајници, а да није завршено ни пола.

"Дионица је у катастрофалном стању. Нису је ни одржавали и људи више не могу доћи до својих кућа, јер је све нешто прокопано и раскопано", рекао је Томић.

Према његовим ријечима, пут се ради дуже од годину дана и урађено је укупно 500 метара, а од тога 300 метара није добро урађено.

"Остали километар који треба да се ради очигледно се темпира да се уради пред изборе сљедеће године да људи не би заборавили и да би се покупили неки политички поени", сматра Томић.

Он је истакао да Савјет у Куљанима неће дозволити да се још годину дана иде по катастрофалном путу.

Томић је напоменуо да је градска администрација прије пола године обећала да ће изградити и дјечије игралиште у склопу вртића, али да ни то није испуњено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана