Протест таксиста у Бањалуци, саобраћајна револуција "појела" преко 30 стајалишта

Анита Јанковић Речевић
Foto: ГС

Десетине такси возила блокирало је јутрос центар Бањалуке као знак упозорења због изгубљених стајалишта на неколико локација у ужем градском језгру.

Предсједник Удружења "Бањалучки такси" Драган Пуришић рекао је за "Глас" да су се таксисти одлучили на протест упозорења јер нису имали другог избора, наводећи да их челници из Градске управе мјесецима завлаче и не проналазе замјенска рјешења за изгубљена стајалишта.

- Пола године нас вуку са преговорима да би два дана пред Нову годину рекли да не можемо добити замјенска стајалишта због чега смо се договорили да први радни дан у 2024. години блокирамо град и тражимо своја права. Блокада ће данас трајати сат времена а уколико не дође до договора блокираћемо комплет град наредних дана  и придружиће нам се се сва такси удружења у граду - рекао је Пуришић.

Long shot of cars on a street

Description automatically generated

Истако је да у данашој блокади учествују такси превозници из три градска удружења, "Бањалучки такси", "Идеал" и "Бел" такси који су остали без 31 стајалишта у центру града.

Пуришић је навео да су због радова и такозване саобраћајне револуције у граду остали без 15 стајалишта код парка Петар Кочић, на Тргу Српских Јунака, су имали 12 мјеста ѕа стајање, једно код хотела Босна, четири код Крајишке куће, те пет код Градске тржнице.

A group of cars on a street

Description automatically generated

- На свим тим локацијама велика је фреквенција грађана а самим тим и потреба за такси услугама. Шеф одјељења за саобраћај у Градској управи Миленко Џевер нас је изиграо, и не знамо да ли је градоначелник упознат са тим. Вјероватно јесте, али и ако није сада има прилику да се упозна и упути шта се дешава – нагласио је Пуришић.

A taxi cab on the street

Description automatically generated

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана