Mјештанe Доњих Кола дочекала затворена врата: Не тражимо куле и виле, већ воду и пут

Јасмина Салопек
Foto: J. Салопек

БАЊАЛУКА - Незадовољне грађане бањалучког села Доња Кола који су дошли да протестују испред Градске управе и којима су се потом придружили представници другим МЗ, дочекала су закључана врата.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Доња Кола Срђан Ћутковић рекао је да су задовољни што су добили нови резервоар, али да не зна да ли ће базен радити само по кишном времену или ће стално бити у функцији.

-Наш проблем није само вода. Проблем су и путеви који су у катастрофалном стању. Нисмо добили ни материјал за насипање путева- рекао је Ћутковић.

Како каже, према причи градоначелника Бањалуке стање у граду је савршено, те се  запитао зашто је народ онда незадовољан.

- Ми морамо правити протесте да би нешто добили, тако је и прошле године било са водом, па су почели радови на новом базену. Сада већ пар дана имамо воду, али питање је шта ће даље бити и да ли ће овај базен имати воду само када падају кише - појаснио је он.

Додаје да три године нису добили ни камион шљунка како би насули пут.

-Чим су чули да долазимо, закључали су врата. Протестоваћемо док Станивуковића не смијенимо са функције градоначелника, јер не ради свој посао - истакао јеЋутковић.

Истиче да ће и сваког другог смијенити ако не буде обављао послове.

Мјештани кажу да не траже куле и виле, већ нормалан пут и воду.

Градоначелник Драшко Станивуковић је рекао да резервоар који мјештани чекају деценијама ради више од десет дана.

- Имамо дио опструкције у Доњим Колима гдје долази до опадања нивоа воде. Неко ко је политички болестан врши диверзије да би кривио мене. Тамо је највише уложено - рекао је Станивуковић прије протеста.

Предсједник Савјета МЗ Куљани Јовица Томић рекао је  да и они имају велике проблеме,а  путеви су прекопани.

- Овим путем позивамо градоначелника да дође у обилазак. Он је дошао на власт кидајући асфалт, а шта сада ја да кидам, макадам? – употао је Томић.

Нико од руководства града за сада се није појавио пред грађанима и објасни ситуацију.

Градоначелник Драшко Станивуковић, како је најављено из Градске управе, озваничиће данас пуштање у рад новоизграђеног водоводног система у Доњим Колима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана