Протест испред Градске управе против градоначелника Бањалуке: "Експеримент Драшко Станивуковић пропао".

Г.С.
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Велики број грађана окупио се испред бањалучке Градске управе на протестном скупу под слоганом "Доста је самовоље Драшка Станивуковића" како би исказали незадовољство радом градоначелника.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић изјавио је да је на данашњем протестном окупљању испред Градске управе, у организацији овог одбора, исказано незадовољство радом градске администрације и градоначелника Драшка Станивуковића, те пружена подршка предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Ђајић је истакао да се у Бањалуци мора радити боље, да морају доћи стручни и образовани људи, оцјењујући да Станивуковић овом граду није донио ништа добро.
 

"Потрошено је милијарду КМ из градског буџета, подижу се кредити, град је у смећу, улице пропале, путеви нису асфалтирани, није направљена ниједна фабрика, ни вртић", рекао је Ђајић новинарима.

Он је нагласио да је на протестном окупљању, на којем је, како је навео, било 7.000 грађана, исказана и подршка предсједнику Републике Српске Милораду Додику који трпи велики притисак међународне заједнице и Сарајева и храбро се бори за Српску.

Ђајић је поручио да ће ново протестно окупљање бити организовано ускоро, као и да Бањалука треба да буде у рукама грађана.

Предсједник бањалучког Градског одбора ДЕМОС-а Боран Босанчић рекао је да одлуку о поскупљењу паркинга у Бањалуци може донијети само Скупштина града, те најавио да ће покренути оцјену законитости правилника пред Уставним судом Републике Српске.

Одборник Уједињене Српске Невен Станић рекао је да је Драшко Станивуковић градоначелник "само захваљујући перформансима".

Он сматра да градоначелник не може одлучивати у име Скупштине града и да је то недопустиво.

 

Протестно окупљање је протекло у мирној атмосфери, а грађани су носили транспаренте са натписима "Шта нам је оставио Драшко Станивуковић? Поскупљење смећа", "Потрошио си милијарду марака. Имамо прљав и несређен град".  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана