Проширење редукција због нерационалне потрошње воде

Срна
Проширење редукција због нерационалне потрошње воде

БАЊАЛУКА - Бањалучки "Водовод" најавио је данас проширење редукција због нерационалне потрошње, па ће сваки дан бити затварани цјевоводи према Драгочају, Слатини, Пискавици и Поткозарју, а свако друго вече према Крминама и Агином селу да би воде имали Љубачево, Јаворани и Мемићи.

Редукције су најављене сваки дан од 19.00 до сутрадан у 7.00 часова на цјевоводу Драгочај, од 20.00 часова до сутрадан у 8.00 на цјевоводу Слатина, те од 18.00 до 7.00 часова сутрадан на цјевоводу Пискавица и Поткозарје.


"Свако друго вече затварамо цјевоводе од 22.00 до 12.00, сутрадан према Крминама и Агином Селу, да би воде имали Љубачево, Јаворани и Мемићи", саопштено је из "Водовода".

У саопштењу се наводи да ће цјевоводи Шућури и Мандићи бити затворени од 9.00 часова до сутрадан у 9.00 да би воду добили Доња Кола и Рекавице.

"Не престајемо да апелујемо на потрошаче, али потрошња се не смањује, већ се повећава. Стога немамо другог избора него да проширимо план редукција, које су посљедњи алат за којим потежемо и трудимо се да их испланирамо и да буде што мање посљедица", напомињу из бањалучког "Водовода".

На овај начин се жели омогућити пуњење резервоара у ноћним часовима како би наведена насеља имала воде у току дана.

"Комплетно и неконтролисано пражњење резервоара довело би до колапса система какав је био прошле године, када је сјеверни дио града у континуитету био без воде пет до 10 дана. Боље је да воде има сваки дан бар пола дана, него да је данима нема никако", наводе из овог комуналног предузећа.

Из "Водовода" напомињу да су наведене сатнице када се затвара и пушта вода, али да ће ситуација на терену бити нешто другачија, односно да неће сви у исто вријеме остати без воде, нити ће је сви у исто вријеме добити, што ће бити условљено брзином пражењења и пуњења система, висинском зоном, притиском.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана