Промовисане љетне понуде Црне Горе - цијене никад ниже, улаз без теста

Срна
Промовисане љетне понуде Црне Горе - цијене никад ниже, улаз без теста

БАЊАЛУКА - Туристички радници из Црне Горе данас су у Бањалуци представили љетну понуду и поручили да цијене никада нису биле ниже, туристички центри спремнији, те да не треба ни тест за улазак у земљу.

Промоција је одржана на Тргу Крајине у оквиру регионалне кампање Националне туристичке организације Црне Горе, Туристичке организације Подгорица, а у сарадњи са туристичким организацијама Будве, Бара, Тивта и Котора.

Тијана Котарац из Туристичке организације општине Будва изјавила је новинарима да су спремни да приме све туристе, прије свега из региона.

“Цијене никад ниже, ми никад уреднији, никад спремнији, а претпостављам туристи никад расположенији да проведу добар одмор послије свега овога што нас је снашло”, рекла је Котарац.

Према њеним ријечима, температура мора већ је 21 степен Целзијусов, за улазак у Црну Гору није потребан никакав тест, сви локали и кафићи раде до поноћи, а музика се слуша од 20.00 до 23.00 часа.

“У затвореним просторима је потребна маска, на отвореном само ако је у питању јавно окупљање или манифестација, док на плажама мобилијар мора имати размак од два метра. Црна Гора има сертификат жсејф тревелсж признат од Свјетске здравствене организације као сигурна дестинација за путовања”, истакла је Котарац.

Она је напоменула да одлични пакет аранжмани привлаче туристе, те да је у већини хотела за дјецу до 12 година бесплатан смјештај, што одговара породичном љетовању.

Котарац је додала да се очекује да половином или крајем јуна највећи број хотелских капацитета буде отворен.

Мирза Крцић из Туристичке организације Котора позвао је грађане Републике Српске и БиХ да ове године дођу у Црну Гору и да се опредијеле за Котор, град са богатом културом и традицијом, те културно-историјским споменицима.

Он је рекао да је Котор прилика за добар провод, за породичне људе и људе који желе и да се проведу и имају миран одмор.

“Имамо 40 малих хотела са око 2.000 кревета и пет хостела са 500 смјештајних јединица и око 5.000 кревета у приватном смјештају. Котор је препознат са малим понтама и плажама за породичне људе и оне који желе одређени мир”, навео је Крцић.

Он је напоменуо да је улаз у Црну Гору без икаквих баријера, а да туристи добију бесплатан  PCR тест приликом повратка, док у случају оболијевања од ковида 19 имају бесплатно лијечење у Црној Гори.

Сара Јовичевић из Туристичке организације Бар нагласила је да је ова општина једина на приморју која има морску и језерску обалу, а нуди и активан одмор.

Директор Туристичке организације града Бањалуке Ирена Радојевић рекла је да је да су грађани Српске и Бањалуке веома расположени за одлазак у Црну Гору, као и претходних година, као и да Бањалука традиционално има много тога да понуди, те да се радује и очекује туристе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана