"Пролом облака" у Бањалуци, очи упрте у Врбас и Врбању

ГС
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Град Бањалуку данас је нешто послије 14 часова часовима захватио "пролом облака", а због огромне количине кише која је пала у неколико минута створени су "потоци" на улицама.

Због кише која пада већ неколико дана очи становника Бањалуке упрте су у Врбас и Врбању.

Према извјештају хидролошке осматрачке службе Републичког хидрометеоролошког завода у 12 часова у Делибашином селу премашена је кота редовне одбране од поплава.

Према подацима, водостај Врбаса у 12 часова износио је 329 центимера и био је за 2 центиметра виши него јутрос у 8 часова. Многи данас загледају у мутну ријеку, оптимистични да се неће поновити 2014. година.

-За сада све изгледа уреду. Јесте висок водостај, али 2014. године вода је ишла преко пјешачког моста и то за кратко вријеме је невјероватно нарасла. Нисмо имали времена ни да схватимо шта нам се дешава. Никоме од нас није једноставно ово данас да гледа, али не вјерујем да ће нас поплавити – каже мјештанин овог дијела града док са обале посматра хладни и брзи Врбас.

И Врбања у насељу Чесма је нарасла, излила се на обалу, али за сада не представља опасност, како кажу мјештани.

Метеоролози најављују падавине до краја дана, у току ноћи и и за сутра када се очекују и пљускови са грмљавином.

-Раст водостаја ријека забиљежен је јутрос на свим водомјерним станицама у Републици Српској -саопштено је из Јавне установе "Воде Српске".

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана