Пројекти за јаче мјесне заједнице

Ј. Т.
Пројекти за јаче мјесне заједнице

БАЊАЛУКА - Представницима савјета мјесних заједница укључених у пројекат “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ” представљене су пројектне активности, улога савјета у њиховој реализацији, а донирана је и рачунарска опрема за потребе мјесних заједница, саопштили су из Градске управе.

У реализацији пројектних активности са подручја града учествује пет мјесних заједница, и то: Пријечани, Бистрица, Старчевица, Обилићево 2 и Петрићевац.

- Надамо се да ће путем овог пројекта представници савјета мјесних заједница стећи одређене вјештине и компетенције, да ће се препознати значај савјета који ће бити добра спона између грађана и градске администрације - рекла је савјетница градоначелника Милада Шукало.

Чланове савјета очекује избор и припрема по једног пројектног приједлога из њихове мјесне заједнице, који ће бити реализован уз финансијску подршку града и Развојног програма Уједињених нација (УНДП).

- Циљ ове фазе пројекта јесте унапређење квалитета живота грађана БиХ кроз оснажене, родно одговорне мјесне заједнице које потпомажу активан ангажман грађана у јавном животу - наводе у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана