Пројекат “Цијена минус за три плус” наишао на добар одзив: Попусте и погодности остварило 400 породица

Сара Бојанић
Пројекат “Цијена минус за три плус” наишао на добар одзив: Попусте и погодности остварило 400 породица

БАЊАЛУКА - Све више породица заинтересовано је за могућности које нуди “Поносна картица”, а тренутно је у овом пројекту око 400 породица.

Потврдио је ово за “Глас Српске” предсједник Фондације “За породицу” Драган Дакић, од кога је и потекла идеја да се помогну породице са троје и више дјеце.

- Велика је заинтересованост породица за овај пројекат, јер уз “Поносну картицу” родитељи и дјеца добијају бројне погодности и попусте. Тренутно имамо око 400 регистрованих породица, али тај број расте из дана у дан - казао је Дакић.

Додао је да су привредници најважнија карика у реализацији овог пројекта.

- У Бањалуци имамо значајан одзив привредника и трудимо се да буду покривени сви сегменти потрошачке корпе - рекао је Дакић.

Појаснио је да у локалним заједницама постоје два модела реализације пројекта.

- Према првом моделу локална заједница сама обезбјеђује одређене погодности вишечланим породицама, док према другом моделу локална заједница учествује са нама у тражењу партнера - истиче Дакић.

Истакао је и да постоји онлајн апликација “За породицу”, која пружа додатне информације и услуге, а доступна је на “Гугл продавници”.

- Партнери су разврстани према дјелатностима, те према потребама корисницима пружају подршку. Привредници путем апликације имају могућност да објављују промо материјале, те уживају одређене бенефите с обзиром на то да апликација пружа и могућност онлајн куповине - додао је Дакић.

Нагласио је да им је циљ да родитељима из вишечланих породица повећају могућност запошљавања.

- Како би се отклонили узроци због којих су ове породице дошле у неповољну ситуацију, прошле године организовали смо око 100 бесплатних обука и преквалификација, након чега се полазницима отворила могућност запослења - рекао је Дакић.

Подсјетио је да Фондација “За породицу” уз подршку града трећу годину за редом успјешно спроводи пројекат “Цијена минус за три плус”. Циљ пројекта је да се породицама омогући попуст код привредника који су партнери пројекта. Грађани који посједују “Поносну картицу” приликом куповине у одређеним радњама остварују попусте и друге погодности.

Из Градске управе су раније рекли да су са Фондацијом “За породицу” потписали споразум о техничкој подршци у реализацији пројекта “Пријатељи породице”, како би бањалучким породицама са троје или више дјеце омогућили да на једноставнији начин добију “Поносну картицу”.

Курсеви и радионице

Драган Дакић је нагласио да ће ове године дјеца из вишечланих породица добити нове могућности.

- Биће им доступни курсеви страних језика, те бесплатне радионице које пружају помоћ у учењу. За дјецу школског узраста, од трећег до шестог разреда, биће омогућена обука за основне програмске рачунарске језике, за коју је тренутно заинтересовано 40 породица - навео је Дакић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана