Пројекат “Бањалука људског лица” посвећен здрављу и безбједности становника

А. С.
Пројекат “Бањалука људског лица” посвећен здрављу и безбједности становника

Бањалука - Велики пројект “Бањалука људског лица”, усмјерен на побољшање квалитета живота за ширу популацију, биће настављен и у идућој години, уз велики број активности, најављено је у понедјељак након састанка градоначелника Игора Радојичића и представника четрдесетак организација и институција.

Радојичић је нагласио да је у пројекат укључен велики број институција и организација из домена цивилног сектора, истичући да се ради о флексибилној платформи, која се константно надограђује.

- Платформа је углавном посвећена дјеци, младима, старијим особама, хуманизацији простора, али и здрављу становништва и безбједности града. Из тога су настале десетине појединачних пројеката чија реализација је у току - рекао је Радојичић.

Координатор пројекта Соња Станчић казала је да је овај пројект препознат као нешто иновативно и другачије.

- У сљедећој години предстоје нам разговори са привредним сектором и страним донаторима, како би и они нашли интерес да учествују у овоме - нагласила је Станчићева.

Представник Института “Перпетуум мобиле” Илија Трнинић оцијенио је да је у години на измаку мобилисана заједница и да је заживјела платформа између владиног и невладиног сектора и резултирала конкретним пројектима. Шеф Тима за мале интервенције Миленко Станковић рекао је да су мале интервенције оригинални бањалучки пројекат и да већ постоји интерес да се шири и на друге локалне заједнице у окружењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана