Продавнице, меснице и цвјећаре 9. ма­јa раде скраћено

Ј. П.
Продавнице, меснице и цвјећаре 9. ма­јa раде скраћено

Бањалука - У уторак, 9. маја, на Дан побједе над фашизмом, од седам до 12 часова могу да раде предузетници који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града, али и још неки продајни објекти, саопштено је из Градске управе.

- Мимо одлуке о одређивању радног времена, а у складу са закључком који је донио градоначелник Игор Радојичић, на дан републичког празника у наведеном периоду могу да раде и продавнице мјешовите робе, меснице, рибарнице и цвјећаре - саопштили су из Градске управе.

Иначе, 9. маја, у складу са одлуком о одређивању радног времена, од нула до 24 часа дозвољен је рад одређеним правним лицима и предузетницима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју града.

 - Од нула до 24 часа могу да раде предузећа и приватне фирме које производе хљеб, пецива, свјежу тјестенину и колаче и продају те намирнице. У том времену могу да раде и трговински објекти на аутобуским и жељезничким станицама и на бензинским пумпама. У времену од осам до 21 час могу да буду отворене продавнице на мало погребне опреме - наводи се у саопштењу.

Послодавци су радницима који буду радили на дан републичког празника дужни да омогуће остваривање права у складу са законским прописима о раду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана