Продавао Бањалучанима труо бијели купус умотан у листове Вараждинца

srpskacafe.com
Продавао Бањалучанима труо бијели купус умотан у листове Вараждинца

Бањалука - Многи Бањалучани "насјели" су на превару продавца купуса, који им је подвалио трулеж умјесто квалитетне сорте ове биљке.

Мислећи да купују купус "Вараждинац" бројни Бањалучани су насјели на трик вјештог продавца који им је продао трулеж умотану у листове ове врсте, пише портал "srpskacafe.com ".

Бањалучани су разочарани, а вјешти преварант вјероватно задовољно трља руке, јер је купус са његовог камиона на Новој пијаци у овом граду плануо за неколико дана.

"Вараждинац", иначе сорта купуса која важи као квалитетна није био у врећама несрећних купаца.

Вјешти, али још увијек непознати продавац, Бањалучанима је "увалио" ко зна колико врећа обичног бијелог и трулог купуса умотаног у листове "Вараждинца".

Један од преварених Бањалучана који је на пијаци пазарио пет врећица купуса мислећи да се ради о "вараждинцу", пожалио се новинарима поменутог портала, испричавши да се запрепастио када је схватио да је насјео на трик продавца који му је продао обични труо купус.

"Да га видим, морао бих да му честитам на превари. Убиједио ме да је 'Вараждинац', та нека сорта која је квалитетнија, а онда и да морам да чекам три дана док не отворим вреће, док 'сазри'. Рекао ми је да га је тек обрао и да мора да стоји који дан док 'сазри'. И ја сам тако и урадио.

Кад сам отворио вреће и почео да одмотавам бијели и то још труо купус, себи нисам могао да дођем. Свака главица је била умотана у два листа 'вараждинца' а ја сам купио пет врећа тога.

Још сам у шоку, свака му част како ме преварио", прича он.

На сликама које се добро види да је бијели обични купус замотан у листове друге сорте.

Он каже да је слике направио да може да покаже пријатељима. Ипак, наглашава да је добро прошао зато што је купио мању количину.

"Купио сам свега пет врећица по четири марке, односно изгубио сам 20 марака. Да је барем тај бијели ваљао, па да га искористим, већ је и он био труо. Међутим, човјек испред мене купио је сигурно 20 врећица. Сумњам да се смијао као ја. Била је велика гужва на пијаци тај дан, куповали су људи много од тог продавца, али нико од нас није гледао ко је и шта је. Осим тога, добро се заштитио причом о чекању да купус сазри за три дана. Тога се никад не бих сјетио", прича саговорник бањалучког портала.

Шалу на страну, иако се преварант добро потрудио и цијелу ноћ умотавао сваку главицу појединачно у листове друге сорте да би га продао по цијени која је можда једну марку скупља, за сада још нема информација да ли се неко обратио надлежнима и пријавио случај.

У Инспекторату Републике Српске кажу да није било пријава овог случаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана