Продајом бонова до помоћи за најугроженије

Ј. П.
Продајом бонова до помоћи за најугроженије

Бањалука - Градска организација Црвеног крста покренуће у марту хуманитарну акцију у којој ће грађани куповином бонова моћи да помогну у прикупљању средстава којима ће бити набављена помоћ за социјално најугроженије породице.

Секретар Градске организације Црвеног крста Жељкица Илић нагласила је у петак на конференцији за новинаре да ће волонтери са овлашћењима и акредитацијама Црвеног крста од 1. до 31. марта продавати нумерисане бонове у апоенима од једне, пет, 10 и 50 КМ.

- Ову акцију организовали смо и прошле године када је прикупљено око 8.500 КМ. Овај пут вриједност штампаних бонова је 21.500 КМ, а надамо се да ће се грађани овој акцији одазвати у великом броју. Обухватићемо све основне и средње школе, факултете, али и јавни и приватни сектор - рекла је Илићева напоменувши да ове године неће бити повећања издвајања за јавну кухињу из градског буџета.

Предсједник Организационог одбора акције Саша Марковић рекао је да је краткорочни циљ прикупљање новца за помоћ социјално угроженима, а дугорочни подизање свијести грађана о неопходности солидарности са онима којима је помоћ потребна.

- Желимо да ова акција постане традиционална. Прикупљени новац искористићемо за куповину хране и хигијенских производа које ћемо подијелити - казао је Марковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана