Проблеми возача у бањаучком насељу Врбања

Јасмина Перишић
Проблеми возача у бањаучком насељу Врбања

Бањалука - Возачи који свакодневно пролазе магистралним путем Бањалука - Котор Варош жале се на дио пута који је остао неасфалтиран након завршетка радова на канализацији у улици Раде Радића у насељу Врбања.

Како кажу, макадам од око 500 метара, који је остао послије завршетка радова, ствара им проблеме при вожњи и оштећује аутомобиле.

- Најгоре је ноћу за оне који не знају па налете на макадам од крупнијег камена. Нисам примијетио ни одговарајућу сигнализацију, па је право чудо што до сада ту неко није страдао - рекао је мјештанин Врбање Илија Миљуш.

Његов комшија Гојко Милосавић је казао да је изградња канализације почела љетос и да је још од тада једна трака готово непроходна за возаче.

- Разумијем да се ради канализација, али се након завршетка радова пут треба довести у првобитно стање и уредно асфалтирати. И ово што је, наводно, асфалтирано лоше је урађено. Није добро изнивелисано, па је нови асфалт виши од старог - рекао је Милосавић.

Из предузећа "Милош импекс", које је задужено за радове на канализацији у улици Раде Радића, кажу да пут није асфалтиран због лоших временских услова.

- Прије постављања асфалта је потребно бетонирање, а ми на овом времену, када зимска служба баца со, не можемо почети са бетонирањем. Со једе бетон! У том случају ништа не бисмо направили - рекао је руководилац градилишта предузећа "Милош импекс" Драган Василић.

Он је додао да ће асфалт, који је тренутно неизнивелисан, бити коригован када буду асфалтирали ову дионицу пута, те да је пут обезбијеђен сигнализацијом.

- Завршили смо 500 метара канализације на том дијелу улице гдје је пут неасфалтиран. Нема опасности за возаче, јер је пут обиљежен знаковима упозорења. Трака која није асфалтирана је у употреби, па се не може постављати семафор  - казао је Василић.

Канализација

У улици Раде Радића, у насељу Врбања биће изграђено 1.416 метара канализације, а вриједност радова износи 562.702 КМ. Из предузећа "Милош импекс", које је задужено за изградњу ове канализационе мреже, кажу да ће ускоро наставити са радовима, јер је завршено тек око 500 метара канализације.

- Због подземних вода радови на канализацији не теку планираном динамиком. Почели смо у јулу, али не знамо када ћемо завршити - рекао је Драган Василић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана