Проблеми у Врбањи: Камиони разносе блато и камење

Јасмина Перишић
Проблеми у Врбањи: Камиони разносе блато и камење

Бањалука - Мјештани улице Владислава Скарића у насељу Врбања већ годину муку муче са блатом и камењем које камиони предузећа МКР "Кременовић" остављају по главном путу док довозе отпад са грађевина на плац у тој улици.

Мјештанин Дарко Пејаковић каже да су сви у улици огорчени због неодговорног понашања поменутог предузећа те да су више пута звали комуналну полицију.

- Комунална полиција их је пратила и фотографисала. Без обзира на то, они и даље раде по старом. Разносе блато и камење по главном путу. Када пролазимо аутомобилом камење фрца на све стране и право је чудо што још нико није повријеђен, што никоме није разбијено вјетробранско стакло или оштећен аутомобил. Ово траје више од годину. Љети смо трпјели прашину, а сада камење и блато - рекао је Пејаковић

Додао је да је ова улица ионако у веома лошем стању.

- Дуж саобраћајнице од једног километра не може се проћи од рупа. Са тим смо се помирили, али камење и блато које нам ти камиони додатно наносе је кап која прелива чашу - истакао је Пејаковић.

Како је рекао, све би и некако могао разумјети да ова ситуација не траје јако дуго.

- Прије двије године су истоварали земљу, камење и отпад на плац, депонију у сусједној улици. Такође су и тада по главном путу расипали блато и камење са точкова, јер су то велики камиони са осам осовина и имају и до 40 тона. Посљедњу годину смеће истресају двије улице ниже на други плац, а при изласку и из те улице пролазе главним путем и остављају неред за собом - казао је Пејаковић.

Из Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја кажу да су у понедјељак издали прекршајни налог у износу од 700 КМ предузећу МКР "Кременовић" због тога што нису поступили по наложеним мјерама и што су наставили са прљањем саобраћајнице.

- Прво смо их опоменули, а када смо увидјели да није усвојена наша опомена, издали смо прекршајни налог од 500 КМ за правно лице, то јест предузеће, и 200 КМ за одговорно лице унутар предузећа - рекли су из овог одјељења.

У предузећу МКР "Кременовић" јуче нису жељели да дају коментар у вези са овим случајем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана