Привреда и улагања у првом плану

В. П.
Привреда и улагања у првом плану

Бањалука - Бањалука има потписане протоколе о сарадњи са 18 градова из региона и развијених европских земаља, која је до сада у већини случајева била на пољу културе, науке и спорта.

- Интензивирамо активности на међународној привредној сарадњи и тежимо да наше привредне, туристичке и све друге потенцијале представимо потенцијалним улагачима и привредницима - рекли су у Градској управи.

Подсјетили су да је један од резултата досадашње сарадње учешће умјетника Борјане Мрђа у раду "Умјетничког симпозијума", који је лани организовао њемачки Кајзерслаутерн.

- Град је угостио и делегацију израелског града партнера Модина, која је била састављена од стручњака из више области - навели су у Градској управи.

Почела је и размјена ученика основних школа у сарадњи са општином Нови Београд.

- Из Новог Сада смо лани добили поклон фондације "Достојанство", споменик Стефану Немањи, рад новосадског вајара Љубомира Шћепановића, поводом 900 година од рођења Стефана Немање - рекли су у Градској управи и додали да је за вријеме прошлогодишњих поплава из градова партнера Куманова, Кајзерслаутерна, Крања и Новог Места стизала хуманитарна помоћ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана