Пристигло 300 пријава за пријем малишана у бањалучке вртиће

Срна
Пристигло 300 пријава за пријем малишана у бањалучке вртиће

БАЊАЛУКА- На јавни конкурс Центра за предшколско васпитање и образовање за пријем дјеце у градске вртиће у Бањалуци пристигло је 300 пријава, а конкурс је расписан за пријем 475 малишана, рекла је Срни вршилац дужности директора Центра Јелена Куртиновић.

Она је навела да ће у наредних осам дана бити извршено бодовање и објављени резултати.

"Након дуже паузе и престанка рада због пандемије сматрам да је потребно да се дјеца врате у вртиће", рекла је Куртиновићева.

Она је прецизирала да је јавни конкурс био расписан за пријем 475 дјеце, од којих за 89 малишана од три до шест година за полудневни боравак и програм који траје од 15.00 до 21.00 час, те за упис 386 дјеце од једне до шест година у цјелодневни боравак.

Куртиновићева је навела да су родитељи у Бањалуци навикли да је јавни конкурс за упис малишана једном годишње, посебно на почетку радне године, када је велики број дјеце која требају да буду примљена у тој радној години.

"Родитељи знају да је то најтранспарентнији, најједноставнији и најбољи вид уписа дјеце у предшколску установу", рекла је Куртиновићева.

Она је нагласила да редовно прате препоруке Института за јавно здравство Републике Српске.

"Имамо ограничење да по групама можемо имати максимално 25 деце, с обзиром на то имамо и мању могућност за пријем дјеце", каже Куртиновићева.

Јавни конкурс о пријему дјеце јасличког и вртићког узраста у радној 2020/2021. години био је отворен од 7. до 15. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана