Природа и фестивали туристички адути Бањалуке

Н. Б.
Природа и фестивали туристички адути Бањалуке

Бањалука - Природне љепоте, адреналински спортови и бројни фестивали биће мамац за домаће и стране туристе који ће доћи у Бањалуку овог љета.

Поручено је ово са промоције љетне туристичке сезоне коју су у петак у парку "Петар Кочић" организовали Туристичка организација града (ТОБЛ) и Одјељење за културу, туризам и социјална питања.

- Град ће ове године интензивније радити на стварању садржаја за госте и развоју туризма, јер имамо капацитете за то. Наше циљно тржиште је регија, одакле и долази највећи број посјетилаца. Управо из тог разлога кренули смо са кампањом на регионалним тржиштима "Просто неодољиво". Истраживања туристичког бренда су показала да Бањалуку препознају по рафтингу, кајаку, планинарењу, као и квалитетним манифестацијама и фестивалима - рекла је начелница Одјељења за културу, туризам и социјална питања Наталија Тривић.

Директор ТОБЛ-а Остоја Барашин рекао је да је туризам постао организована привредна дјелатност и да увелико раде на побољшању капацитета које град на Врбасу има.

- Настојимо да привучемо инвеститоре да улажу у туризам. И ове године имамо већи број туриста него прошле године. Неки од садржаја у коме ће гости уживати су "Бањалучки дани музике и пива", фестивал "Дјечија земља", "Љето на Врбасу", "Демофест", "Фреш вејв", Међународни мото-скуп, пењачки фестивал "Дрил енд чил" - казао је Барашин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана