Припреме за Светосавски бал у Банском двору: Дејан Луткић специјални гост

Г.С.
Припреме за Светосавски бал у Банском двору: Дејан Луткић специјални гост

БАЊАЛУКА - Припреме за Светосавски бал који који се ове године одржава по седми пут успјешно се приводе крају. Богат умјетнички програм у Концертној дворани Банског двора биће приређен у четвртак, 25. јануара, у 19 часова.

Организатор ове манифестације је Културно – умјетничко друштво „Свети Сава" које је основано 2007. године и током свог досадашњег рада одржало је велики број концерата и јавних наступа, кроз које настоји да очува традицију и промовише српску културу широм Европе.

-Ове године наше Друштво организоваће Седми светосавски бал који је већ постао традиционална манифестација у граду Бањалуци и који је по свом програмском садржају јединствен у региону. Специјални гост овогодишњег бала је глумац Дејан Луткић који ће својим наступом обогатити умјетнички програм, каже Дамир Јованић, идејни творац Светосавског бала, секретар КУД-а „Свети Сава".

Ове године, поред Културно – умјетничког друштва „Свети Сава" учествоваће: Хор и оркестар средње Умјетничке школе „Владо Милошевић", Николина Ђекановић, Александар Дулић КУД „Чајавец", КУД „Пискавица", КУД „Пелагић", ЦКУДМ „Веселин Маслеша", уз пратњу Народног оркестра КУД-а „Свети Сава".

-Публика ће имати прилику да ужива у разноврсном програму који обухвата Градске игре и кола која су се изводила у том периоду, староградске и традиционалне пјесме карактеристичне за наш народ, а имаће прилику и да заплешу у ритму валцера уз музику познатих композитора класичне музике, истиче Јованић.

Сви посјетиоци треба да поштују кодекс облачења (даме у дугим свечаним хаљинама, а мушкарци у одијелима). Организатори препоручују да посјетиоци учествују у програму плешући у ритму валцера, преноси bluzivo.com

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана