Припреме за пењачки спектакл у Тијесном

Ј. П.
Припреме за пењачки спектакл у Тијесном

Бањалука - Пењачки клуб "Екстим" започео је припреме за трећи по реду пењачки и хајлајнинг фестивал "Дрил енд Чил" који ће бити одржан у кањону Врбаса, Тијесном од 7. до 17. септембра.

- Замисао овог фестивала је да повеже пењаче, хајлајнере и ентузијасте из западне Европе, региона и домаће љубитеље природе, који ће размијенити знања и искустава. Већ је почела регистрација свих оних који ће бити дио овог спектакла. Овај фестивал је од изузетног туристичког значаја за град - рекли су организатори.

Додали су да ће присутни уживати у заједничком дружењу које обухвата ноћи око ватре и камп забаву.

- Биће то права прослава међународне културе пењања и хајлајнинга. Позивамо све учеснике фестивала да буду  наши гости. Поставићемо и камп гдје ћемо тренирати, пењати се, ходати по жици. Такође ћемо се лијепо дружити, гледати филмове, правити журке али и уживати у традиционалној храни и пићима или се једноставно одмарати на лежаљкама. Камп ће имати струју, воду, туш и тоалете и биће постављен у близини фестивала. Такође ћемо организовати и приватни смјештај на мјесту фестивала за веома малу надокнаду - истичу организатори.

Позвали су болтере и све који имају искуства у постављању хајлајнса и болтингом нових рута да се пријаве на фестивал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана