Припрема за асфалтирање нове дионице пута за Пријечане

Срна
Припрема за асфалтирање нове дионице пута за Пријечане

БАЊАЛУКА - Изградња нове саобраћајнице за бањалучко насеље Пријечани одвија се добром динамиком, ових дана су постављени ивичњаци на новом путу и тренутно се ради на припреми подлоге за асфалтирање, саопштено је из градског Одјељења за саобраћај и путеве.

Из овог одјељења наводе да је претходних мјесеци санирано велико клизиште у близини ријеке Врбас и омогућен наставак радова на путу према овом насељу.

“Послије санације клизишта, сада се ради и на постављању заштитних габиона на десној страни пута да би саобраћајница била обезбијеђена од евентуалног осипања земљишта”, истичу у Одјељењу.

У току је и изградња темеља за ограду, која ће се налазити на лијевој страни пута, те припреме за изградњу расвјете.

Изградња ове саобраћајнице и санација великог клизишта на овој локацији вриједни су 1,2 милиона КМ, а почели су средином октобра прошле године.

Уз нови дио саобраћајнице у дужини од 500 метара, на потезу од “Ловачког бара” према насељу Пријечани, осим новог водовода и кишне канализације, биће изграђена и пјешачка стаза, јавна расвјета и аутобуско стајалиште.

Ови радови, који су дио инвестиционог циклуса “Бањалука се гради”, почели су након што је прошле године већ изграђен један километар саобраћајнице према овом насељу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана