Прилика за 100 младих који желе да оснују фирму у ИТ сектору

Агенције
Прилика за 100 младих који желе да оснују фирму у ИТ сектору

БАЊАЛУКА - Стотину младих са подручја Бањалуке ускоро ће добити прилику да оснује сопствено информатичко предузеће, у оквиру пројекта за развој предузетништва вриједног 418.000 КМ, саопштено је из бањалучке Градске развојне агенције.

"Овим пројектом руководи Градска развојна агенција, у настојању пружања подршке за покретање нових фирми за особе млађе од 35 година у области информационих технологија (дигитализације, креативних индустрија и дигиталног маркетинга)", навели су из Агенције и додали да ће јавни позив за овај пројекат бити објављен у наредних 15 дана. 

У саопштењу је наглашено да ће пројекат у наредних 18 мјесеци, у складу са методологијом Међународне организације рада, обухватити 100 младих. 

"У оквиру менторске подршке и обуке, млади ће добити помоћ у развоју своје пословне идеје, као и бесплатан простор у Иновационом центру Бањалука за прву годину рада", рекли су у Градској развојној агенцији. 

Партнери Градска развојне агенције у спровођењу пројекта су град Бањалука, Завод за запошљавање Републике Српске - Филијала Бањалука, Електротехнички факултет, затим фирме "Блок пројект", "Ад лаб" , "Медија лаб" и "Телегруп", удружење "Бит алијанса", те Клуб пословних жена Републике Српске и Иновативни центар Бањалука. 

Локално партнерство за развој предузетништва Бањалука једно је од пет партнерстава креираних у оквиру пројекта "ЕУ за Бизнис - за конкурентну и иновативну домаћу економију", којег финансира ЕУ у БиХ, а реализују Њемачко друштво за међународну сурадњу (ГИЗ), Развојни програм Уједињених нација (УНДП) и Међународна организација рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана