Прикупљено 410 тона крупног отпада

Александар Стојановић
Прикупљено 410 тона крупног отпада

БАЊАЛУКА - Упркос епидемиолошкој ситуацији изазваној пандемијом вируса корона комуналне службе редовно раде, а у недавно завршеној прољећној акцији чишћења града прикупљено је 410 тона отпада.

У овој акцији, која је почела средином марта, а окончана је 5. априла, становници су могли да изнесу сав крупни и кабасти отпад, осим грађевинског шута.

Шеф Одсјека за послове заједничке комуналне потрошње и заштиту животне средине Милош Арежина казао је за “Глас Српске” да је прикупљена количина нешто мања у односу на претходну акцију, што је разумљиво, узимајући у обзир актуелну епидемиолошку ситуацију.

- Задовољни смо урађеним у овој акцији. Грађани су већином послушали наше апеле и изнијели су стари намјештај, бијелу технику и други крупни отпад, а службе су у свим насељима посао обавиле одговорно и правовремено. Било је и случајева да се одлаже грађевински материјал, а иако то није било обухваћено акцијом, настојали смо и то да уклонимо да се не би правиле депоније уз контејнере - казао је Арежина.

Он је додао да радници комуналних служби и након акције излазе на терен, а недавно су, након што је примијећена већа количине отпада, уклонили двије дивље депоније у Слатинској улици у близини Бањалучке пиваре.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар истакао је да све комуналне службе настоје да град одржавају чистим и угодним за живот те да интезивно раде на одржавању комуналне опреме.

- Иако имамо отежавајуће епидемиолошке околности наши комуналци су стално на терену. Искористили смо и повољне временске услове да санирамо дјечја и спортска игралишта у Битољској и улици Царице Милице те су лакиране клупе у Новој вароши и Центру. Ове активности настављамо пуним капацитетом и даље - истакао је Билчар.

Додао је да се редовно кошење траве на јавним површинама спроводи планираним темпом те да је чист и уредан град увијек највећи приоритет.

- Кошење јавних површина иде планираним темпом, а редовно је и прање градских саобраћајница. Важно је да је град чист и уредан и због тога су наши радници стално на терену. Наравно, за то нам је потребна и сарадња грађана па овим путем још једном апелујемо на све да не бацају отпад тамо гдје му није мјесто, да чувају комуналну опрему и тиме ће највише допринијети лијепој слици у својој улици или насељу - закључио је Билчар.

Саднице

Због малих количина падавина и топлог времена интензивирано је залијевање и одржавање младих садница, посађених у оквиру реконструкције дрвореда у граду.

- Ових дана та акција је спроведена у улицама Јована Дучића, Краља Петра Првог Карађорђевића, Младена Стојановића и Алеји солунаца уз источни транзит, а наши радници залијеваће све младе саднице на градском подручју - казао је Петар Билчар.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана