Прикупљају школски прибор и инструменте

Ј. П.
Прикупљају школски прибор и инструменте

Удружење грађана "Нова генерација" организује у тржном центру "Тропик" хуманитарну акцију прикупљања школског прибора за дјецу из Дневног центра која ће трајати до 30. августа.

- Грађани се могу укључити куповином свезака, оловака, бојица, темпера, перница, торби, књига и другог школског прибора, које могу да оставе у означене корпе "Кад мало значи много". Наши волонтери биће на улазу у продајни дио "Тропика" и дијелити летке са информацијама о потребном школском прибору, али и упућивати гдје се донација може оставити - рекли су из "Нова генерације".

Додају да ће радним данима помоћ прикупљати од 16 до 20 часова, док ће за викенд грађани своје донације моћи уручити од 10 до 12 часова.

- У Дневном центру бораве дјеца из социјално угрожених породица и дјеца жртве насиља у породици. Њима треба помоћи да спремно крену у нову школску годину, зато смо и покренули ову акцију. Позивамо грађане да се одазову у што већем броју - апеловали су у овом удружењу.

Поред ове акције, "Нова генерација" од октобра у сарадњи са Музичком школом "Опус цонмусица" покреће музичку радионицу интеграције за сву дјецу узраста од девет до 15 година, те у ту сврху прикупљају и музичке инструменте.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана