Пријем за градоначелника америчког града Дејтона: За јаче везе у областима образовања и привреде

Срна
Пријем за градоначелника америчког града Дејтона: За јаче везе у областима образовања и привреде

Бањалука - Изражена је спремност за сарадњу са градом Дејтоном у области образовања и привреде, а у оквиру Меморандума о сарадњи и разумијевању који је прошле године потписан у овом граду.

Ово је јуче на пријему делегације америчког града Дејтона, коју предводи градоначелник Нан Велин, изјавио градоначелник Слободан Гаврановић.

- Госте смо упознали са неким нашим пројектима. Процес привредних кретања био је сличан у нашем граду и Дејтону, јер су у једном и у другом граду некада функционисала велика предузећа која данас не постоје. Без привреде нема развоја. Заједничка је жеља да оснажимо привредне везе - рекао је Гаврановић.

Он је истакао да ће у ректорату Универзитета бити организован састанак са делегацијом из Дејтона на којем ће бити дефинисана питања сарадње између универзитета два града и на пољу образовања.

Градоначелник Дејтона Нан Вели рекла је новинарима да је  БиХ "блиска срцу њеног народа" будући да је Дејтон имао важну улогу у историји БиХ. Изразила је захвалност градоначелнику Гаврановићу на организовању ове посјете и пријему, јер је то прилика за остваривање сарадње.

- Бањалука је јако лијеп и веома чист град, а то није лако постићи - казала је Велијева.

И. П.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана