Пријаве за изградњу мреже у фебруару

В. П.
Пријаве за изградњу мреже у фебруару

Бањалука - Градска управа би почетком фебруара требало да објави јавни позив за изградњу кабловске канализације за комуникацијске каблове на територији града, потврдио је начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић.

- Дужност предузећа које буде изабрано на јавном позиву је да обезбиједи урбанистичко-техничке услове. Прије добијања грађевинске дозволе мора уплати граду излицитирану суму новца, а исто тако мора почети радове годину од потписивања уговора - казао је Новаковић.

Додао је да прије добијања грађевинске дозволе мора потписати уговоре са власницима приватних парцела који ће дозвољавати да прекопавају преко њиховог земљишта.

- У наредном периоду појачаћемо активности и на легализацији кабловске мреже која је већ изграђена на територији града - рекао је Новаковић.

Прецизирао је да до сада ниједна фирма која је већ изградила кабловску канализацију није предала захтјев за легализацију.

Скупштина града је на једном од прошлогодишњих засједања усвојила одлуку која регулише ову област. Одређена је почетна цијена закупнине за постављање једне цијеви по метру квадратном. Град је подијељен у пет зона, цијена у првој посебној зони је три КМ, првој зони изван посебне 2,5 КМ, другој двије марке, трећој 1,50 КМ, четвртој једна марка, а у петој 0,50 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана