Пријаве за бесплатне плацеве још данас: Погледајте која је документација потребна

ГС
Пријаве за бесплатне плацеве још данас: Погледајте која је документација потребна

Пријаве на Јавни позив за додјелу бесплатног грађевинског земљишта младим брачним паровима до 35 година и самохраним родитељима могу се предати још данас, 18. септембра.

Још једном подсјећамо оне који су се већ пријавили или који намјеравају да предају пријаву током дана да је потребно да предају потпуну документацију за остваривање што већег броја бодова.

-Документација је неопходна Комисији приликом провјере испуњености услова позива и бодовања приликом сачињавања ранг листе. Примјера ради, лице са високом стручном спремом добиће додатних шест бодова само ако је доставило доказ о формалном образовању односно диплому о стечном звању. Такође, додатни бодови се остварају за свако дијете, за шта је неопходно доставити родне листове за свако дијете – казала је савјетница градоначелника за правна питања, Ведрана Проле.

Подсјећамо, уз пријаву на Јавни позив, млади брачни парови до 35 година обавезно прилажу сљедеће документе у оригиналу или овјереној копији:

1) Извод из матичне књиге рођених за оба супружника,
2) Увјерење о држављанству за оба супружника,
3) Увјерење о пребивалишту на територији Града Бања Лука са подацима о претходним адресама пребивалишта за оба супружника,
4) Извод из матичне књиге вјенчаних,
5) Увјерење о непосједовању некретнина на територији Града Бања Лука и у мјесту рођења за оба супружника.

Уз пријаву на Јавни позив, самохрани родитељи обавезно прилажу сљедеће документе у оригиналу или овјереној копији:

1) Рјешење/Увјерење Центра за социјални рад о утврђеном статусу самохраног родитеља,
2) Увјерење о држављанству,
3) Увјерење о пребивалишту на територији Града Бања Лука са подацима о претходним адресама пребивалишта,
4) Увјерење о непосједовању некретнина на територији територији Града Бања Лука и у мјесту рођења.

Додатно, уз пријаву и поменуту документацију, лица могу приложити и дипломе о свом формалном образовању, изводе из Матичне књиге рођених за дјецу и увјерења којим се доказује статус породице погинулих бораца, лица са инвалидитетом и родитеља дјеце са потешкоћама у развоју.

Комисија ће размотрити пријаве, те сачинити ранг-листу на основу сљедећих критеријума: године живота, број дјеце, степен стручне спреме, трајање брака, статус члана породице погинулог борца, статус родитеља дјетета са тешкоћама у развоју, статус лица са инвалидитетом.

Напомињемо да се пријаве са потребном документацијом комплетирају у Канцеларији број 22 Градске управе, а потом предају на протокол, у канцеларију број 16 Градске управе (радним даном од 08:00 до 15:00 часова).

Они који су раније у Канцеларији за грађане исказали интересовање за бесплатан плац, сада је потребно да донесу и потребну документацију.

Све додатне информације могу се добити у Градској управи у Канцеларији за грађане (канцеларија број 22) или на број телефона: 051/244-444 локал 709.

Јавни позив погледајте ОВДЈЕ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана