Превозници зауставили аутобусе испред Градске управе, најавили нове обуставе ако не буде поскупљења карата

Јелена Танацковић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА- Превозници који врше јавни градски и приградски превоз путника на подручју Бањалуке у знак протеста, обуставили су јутрос на 30 минута рад и паркирали аутобусе испред Градске управе.

Превозници су се на овај корак одлучили због одлуке Скупштине града Бањалуке да не уврсти у дневни ред расправу о новом цјеновнику возних карата.

Директор " Аутопревоза" Дејан Мијић рекао је да  му је жао што су морали овако реаговати.

- Живимо у граду гдје се води кампања преко наших леђа. Не желимо да се сврставамо ни на једну страну - рекао је Мијић.

На паркираним аутобусима превозници су излијепили плакате с упозорењем да ће од 4. маја обуставити рад на сат времена, а да ће сваки наредни дан повећавати за сат вријеме обуставе, односно сат скратити вријеме задњег поласка аутобуса. Тако ће, кажу бити до одржавања ванредне сједнице и усвајања новог цјеновника.

- Мора се одобрити корекција цијена. Желимо да се коригују цјеновницу и испоштује уговор. Ако Скупштина има новца нека она плати - рекао је Мијић.

Истиче да су ушли у огромне губитке и дугове.

- Немамо више ни могућности да малтретирамо наше раднике, ми ћемо се снаћи распродаћемо аутобусе, а Градска управа ће наћи рјешење за градски превоз - казао је Мијић.

Превозници су тражили поскупљење карата од 25 одсто.

- Дошли смо у договор са Градском управом да смањимо то и јучерашњи приједлог је био 15 посто. Нама није драго што морамо да поскупимо, свјесни смо да ћемо изгубити и путнике - рекао је Мијић.

Мијић је најавио тужбу према Градској управи гдје ће превозници тражити  одштете за штете фирми које су нанесене током овог периода поскупљења нафтних деривата.

Додао је да ће се поскупљење цјеновника односити на све карте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана