Превозници нису дошли на састанак у бањалучку Градску управу

Ј. Т.
Превозници нису дошли на састанак у бањалучку Градску управу

БАЊАЛУКА - Превозници са подручја Бањалуке одбили су данас да дођу на састанак са градским менаџером Бојаном Кресојевићем и представницима Одјељења за саобраћај и путеве, а у вези са повећањем цијена карата јавног превоза, саопштено је из Градске управе Бањалука.

- Превозници су упутили позив Кабинету градоначелника и Кабинету предсједника Скупштине града, те је потребно да се сви одазову састанку, како би се о овој теми разговарало - саопштили су из Градске управе.

Данас је у 13 часова био заказан и трећи састанак у протеклих седам дана између представника јавног превоза и представника градске администрације у вези са свим околностима које се мијењају из дана у дан, како оних негативних који се тичу поскупљења, тако и најава да ће доћи до растерећења цијена горива путем привременог суспендовања акциза, а на који се превозници нису одазвали.

Због отказивања састанка остала су отворена значајна питања, како у погледу формирања цијена превозника на слободном тржишту, тако и у критеријумима за предложен нови цјеновник.

- Градска управа није сагласна са свим елементима новог цјеновника који су превозници предложили, као и аргументима на бази којих се дошло до тих цјеновника - навели су из Градске управе.

Подсјећамо да су превозници за сутра најавили привремено заустављање превоза на пет минута, наводећи разлог да се Градска управа оглушила на њихове захтјеве.

Градска управа је позвала превознике да се одазову састанку како би се додатно разговарало о овој теми, а све како до поскупљења не би дошло, јер је у интересу града да Бањалучани и њихове финансије максимално буду заштићени.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана