Превозници најавили протест и тужбу против Градске управе

Ј. Т.
Превозници најавили протест и тужбу против Градске управе

БАЊАЛУКА - Предузећа која се у Бањалуци баве јавним градским и приградским превозом, за сутра су најавили протест, али и тужбу против Градске управе, јер, како су казали, надлежни нису изашли у сусрет њиховим захтјевима за поскупљење карата у јавном превозу.

Речено је ово након данашњег састанка предсједника Скупштине града Бањалука Младена Илића и представника скупштинске већине са превозницима са подручја града.

Директор "Аутопревоза" Дејан Мијић казао да превозници не желе поскупљење, али да је оно неминовност.

- По садашњим цијенама енергената, тренутно би појединачна карта требало да износи 2,20 КМ. Тражимо да се поштује уговор, а град га је још прошле године прекршио - рекао је Мијић.

Додао је да су превозници све попусте и бесплатан превоз током новогодишњих празника сами финансирали.

Могућа подршка града од 500.000 КМ, како је нагласио, није адекватно рјешење у овом тренутку, али ипак истиче да прихватају да разлику у цијени карте намири Град и да удар на новчанике не осјете грађани.

Он је потврдио да је формирана нова цијена карте од 3,50 КМ за линију 2 према Трну, а да је ријеч о самосталном формирању цијена.

Илић је рекао да је овај састанак био пријеко потребан те да су сачекали колегијум.

- Градоначелник је по мом мишљењу несхватљиво реаговао. Одлучио је да некоме пријети и то је пријетња људима који живе овдје и породицама чији су чланови запослени у тим предузећима. Важно је да покушамо разговарати - казао је Илић.

Нагласио је да све што Скупштина града буде усвојила, мора бити у сагласности са захтјевима превозницима.

- Не можемо прихватити поскупљење карата, да се не би зауставио превоз у граду - рекао је Илић и подсјетио да Скупштина града може дати сагласност на повећање цијена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана