Превентивним дјеловањем смањен број спорова

Ј. П.
Превентивним дјеловањем смањен број спорова

Бањалука - Bамјеник правобраниоца Републике Српске са сједиштем у Бањалуци примио је прошле године 8.257 предмета, а ријешио 12.029, наводи се у информацији о раду Правобранилаштва.

У документу који ће се данас наћи на дневном реду сједнице Скупштине града наводи се да је прошле године смањен укупан број предмета.

- На почетку године затекли смо 22.664 предмета, чији је укупан број са новим 30.921, док су на крају године остала 18.892 незавршена предмета - наводи се у информацији.

Додато је да се Правобранилаштво сусреће са предметима који су од великог значаја за остварење имовинских права.

- Превентивним дјеловањем смањује се број спорова пред судовима, а истовремено се обезбјеђује заштита имовине - наведено је у информацији.

Правобранилаштво РС, као заступник града по закону, примило је прошле године 2.708 предмета, а у раду је укупно било 8.065 предмета од којих је завршено 3.686.

Градоначелник Игор Радојичић рекао је да има неколико предмета о којима постоји различито мишљење и примједбе на рад Правобранилаштва.

- Видјели смо да је дошло до оставки на мјесто правобраниоца и замјеника правобраниоца и очекујемо бољу сарадњу - казао је Радојичић.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана