Пресуда Врховног суда у случају “Екватор”: С рачуна града незаконито скинута два милиона КМ

Г.С.
Пресуда Врховног суда у случају “Екватор”: С рачуна града незаконито скинута два милиона КМ

БАЊАЛУКА - Врховни суд Републике Српске утврдио је да је предузеће “Екватор” односно његова фирма “Баниго грађење” на основу незаконите пресуде Вишег привредног суда у Бањалуци од 28. јуна 2021. године с рачуна града скинула два милиона КМ.

Врховни суд усвојио је ревизију града те укинуо пресуду Вишег привредног суда у Бањалуци на основу које је с рачуна града скинуто два милиона КМ, те указао на низ незаконитости у поступку који је претходио тој пресуди.

Град ће поднијети захтјев за враћање средстава од предузећа “Баниго грађење”. Градоначелник Драшко Станивуковић казао је да се наставља правна борба те је и овом приликом позвао надлежне институције да реагују на основу најновије одлуке Врховног суда.

Од утврђених незаконитости, Врховни суд Републике Српске рјешењем наводи да Виши привреди суд приликом доношења пресуде, која је била правни основ да “Екватор” односно “Баниго грађење” повуче с рачуна града два милиона КМ, није објаснио разлоге због којих је одбио жалбу града, прије свега није утврдио активну легитимацију тужиоца “Екватор”.

Ријеч је о случају утврђивања власништва над земљиштем на којем је изграђена рејонска котловница на Старчевици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана