Престају са радом АРИ амбуланте у Бањалуци

ГС
Престају са радом АРИ амбуланте у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Након више од двије године у Бањалуци у понедјељак престају са радом АРИ амбуланте, односно амбуланте за акутне респираторне инфекције које су радиле при Служби породичне медицине, саопштио је бањалучки Дом здравља.

-Обавјештавамо кориснике услуга Дома здравља у Бањалуци да од 14. марта ове године, након више од двије године, престају са радом АРИ амбуланте у облику у којем су до сада постојале. Тако ће, од понедјељка, наши суграђани код којих се јаве симптоми  респираторних инфекција бити прегледани у својим матичним амбулантама породичне медицине у којима су и регистровани - наводи се у саопштењу.

Додато је да се приликом пријема и прегледа морају поштовати препоручене епидемиолошке мјере.

-Ковид амбуланта у насељу Долац, односно амбуланта за лица која су позитивна на корона вирус радиће у термину од осам до 14 часова, сваким радним даном. Након 14 часова радним данима и од осам до 20 часова у дане викенда, уколико дође до погоршања здравственог стања, пацијенти се могу јавити и обавити телефонске консултације са дежурним доктором на број телефона 065/215-318. Послије 20 часова своје услуге могу добити у Служби хитне медицинске помоћи -, додали су у саопштењу.

Како се појашњава, од понедјељка 14. марта ове године, у једној смјени у смјенском раду, ће радити и амбуланта породичне медицине Паприковац.

-Тако ће, у једној седмици, радити у временском периоду од седам до 14.30 часова, док ће у другој рад бити организован од 13.30 до 20 часова. Такође, амбуланта породичне медицине Старчевица 1 (у Улици Југ Богдана 66) и амбуланта породичне медицине у Српским Топлицама враћају се у свој редован режим рада, тачније рад ће бити организован у двије смјене од седам до 20 часова, сваким радним даном - наводи се у саопштењу.

Дом здравља захваљује свим суграђанима на стрпљењу и разумијевању у протеклом периоду, тачније у вријеме измјењеног режима рада у организационим јединицама узрокованог пандемијом корона вируса.

-Све досадашње реорганизације рада у нашој Установи прилагођавали смо потребама грађана који су се јављали са симптомима респираторних инфекција како бисмо им обезбиједили све неопходне прегледе и дијагностику на једном мјесту, а да, у исто вријеме, заштитимо све друге особе од потенцијалне заразе, посебно лица старије животне доби, труднице и пацијенте са више разних коморбидитета - навели су у саопштењу.

Из Дома здравља поручују да су се свим својим капацитетима, људским и просторним, трудили , да у сваком тренутку, на најадекватнији начин одговоримо изазову који је пред нас поставила тренутна епидемиолошка ситуација и спријечимо ширење корона вируса међу популацијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана