Преминуо Синиша Мирковић, дугогодишњи руководилац у водопривреди

Срна
Foto: срна

БИЈЕЉИНА - Синиша Мирковић, дугогодишњи службеник и руководилац у водопривреди Републике Српске, преминуо је у 63. години послије дуге и тешке болести, саопштено је данас из Јавне установе "Воде Српске", гдје је током каријере радио као помоћник директора за економске и правне послове.

Мирковић, који је преминуо јуче, рођен је 11. априла 1959. године у Сарајеву, а у том граду је 1984. дипломирао на Економском факултету.

По завршетку студија, од 1984. до 1992. године радио је у сарајевској компанији "Унис-претис", а за вријеме одбрамбено-отаџбинског рата био је члан Извршног одбора општине Вогошћа, од 1992. до 1996. године.

Послије потписивања Дејтонског споразума и егзодуса српског народа сарајевске регије, од 1996. до 2001. године радио је у компанији "Унис-тас" Пале, а потом од 2001. до 2011. године у компанији "Систем могул" Бијељина, наведено је у саопштењу.

Мирковић је од 2011. године био запослен у водопривреди Републике Српске - радио је на различитим пословима економске струке, а обављао је и функције директора и помоћника директора за економске и правне послове у Агенцији за воде обласног ријечног слива Саве, као и функцију помоћника директора за економске и правне послове у Јавној установи "Воде Српске".

"Синиша Мирковић имао је велико поштовање својих колега као човјек изузетних људских врлина и врхунски професионалац у послу. Био је посвећен својој породици, свом народу и Републици Српској. Иза Мирковића су остали супруга, двије кћерке и троје унучади", навели су из "Вода Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана