Преминула Оливера Мастикоса

ГС
Преминула Оливера Мастикоса

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је јуче након тешке борбе са посљедицама изазваним вирусом корона, у 57 години преминула магистар Оливера Мастикоса.

Мастикоса је више од три деценије била један од главних лидера у покрету особа са инвалидитетом у Републици Српској, БиХ и региону, као и један од оснивача и дугогодишњи директор хуманитарне организације „Партнер“.

Од 2009. до 2015. године је била националнИ координатор за социјалну заштиту особа са инвалидитетом. Последњих 15 година је била запослена у Центру за социјални рад Бањалука. Аутор је и кооаутор више публикација које обрађују тему инвалидности, преноси РТРС.

Оливера Мастикоса је добитница Плакете Града Бањалука 2009. године за допринос унапређењу друштвеног положаја  особа са инвалидитетом.

Оља, како су је звали пријатељи, остаће упамћена као велики визионар, која је покренула низ активности у граду Бањалуци како би се особама са инвалидитетом обезбједили услови за самосталан живот, као што су персонална асистенција, помоћ у кући и приступачан превоз.

Оливера Мастикоса ће на вјечни починак бити испраћена сутра, 13. септембра на Пердуовом гробљу у Бањалуци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана