Преминула Јелена Шобић Аврамовић, чланица хора”Бањалучанке”

Srna
Foto: Agencije

БАЊАЛУКА - Дугогодишња истакнута чланица женског камерног хора "Бањалучанке" Јелена Шобић Аврамовић преминула је након дуге и тешке болести у 38. години, саопштено је из овог хора.

 

"Иако је спас од опаке болести потражила и у лијечењу у далекој Турској, након великог броја побједа које је извојевала са својим хором широм свијета, ову најдужу и најтежу битку, нажалост, ипак није успјела да добије", наводи се у саопштењу.

Она је имала активни пјевачки стаж дужи од 20 година и са хором "Бањалучанке" освојила је све што се у хорском свијету освојити могло - златне медаље на реномираним хорским такмичењима у Линцу /2009/, Венецији /2011/, Малти /2011/, Будимпешти /2013/, Барселони /2013/, Магдебургу /2015/, Каламати /2017/, два олимпијска сребра са хорских олимпијада у Кини /2010/ и САД /2012/.

Аврамовићева је са хором "Бањалучанке" освојила и три узастопне златне олимпијске медаље са хорских олимпијада у Риги /2014/, Сочију /2016/ и Јужноафричкој Републици /2018/.

Као истакнута чланица хора, Аврамовићева је дала немјерљив допринос и печат у свеукупном развоју ансамбла на његовом трновитом путу до имиџа репрезентативног и међународно признатог хорског састава.

"Наш хорски добри дух, наша Шоба - заувијек ће остати уписана златним словима у историју хора Бањалучанке као најсвјетлији примјер и путоказ будућим генерацијама како се поштује, његује и чува пламен Бањалучанки!, наводи се у саопштењу женског камерног хора.

Датум и вријеме сахране Јелене Шобић Аврамовић биће накнадно саопштени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана