Преко рупа на Ребровачки мост

Сања Амиџић
Преко рупа на Ребровачки мост

Бањалука - Трећом коловозном траком на Булевару војводе Степе Степановића, која води из правца Аде према Ребровачком мосту, од рупа и неравнина возачи једва пролазе, због чега је потребна хитна санација.

Возач Милош Марковић каже да је поменута дионица пута оштећена већ дуже вријеме и да су неравнине све бројније, због чега саобраћајницу треба обновити у цијелости или макар закрпити ударне рупе.

- Када желим да избјегнем рупе и остатке некадашњег саобраћајног знака, онда чекам у колони која се протеже до Аде. Тада се закрчи и семафор код скретања за Старчевицу. Ако не желим да закрчим саобраћај, онда морам преко рупетина. Једноставно, човјек не зна шта је горе. Поред поменуте коловозне траке, знатно је оштећен и тротоар. Када падне киша, тешко је и пјешацима и возачима јер не постоји простор да се рупа избјегне, а да се не упрска пјешак - казао је Марковић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Ада Вито Пејаковић рекао је да су обнову треће траке на поменутој локацији тражили неколико пута као и тротоара од Ребровачке цркве до Врбање.

- Саобраћајница и тротоар од Обилићева до Ребровачке цркве обновљени су лани и ту се стало. Због недостатка финансијских средстава ове године не очекујемо санацију пута и тротоара - рекао је Пејаковић.

Додао је да је у Ади потребна и обнова улице Вељка Млађеновића јер је у катастрофалном стању.

- Поред обнове пута, потребно је изградити тротоар, расвјету, ошишати живицу и много тога јер је саобраћајница која води око Градског олимпијског базена запуштена - рекао је Пејаковић.

Из предузећа "Путеви РС" кажу да у току ове године није планирана санација десне искључне траке на магистралном пут Бањалука - Челинац код Ребровачке цркве.

- С циљем безбједног одвијања саобраћаја у току ове године планирано је крпљење ударних рупа и изградња хоризонталне сигнализације - казали су у овом предузећу.

Додају да ће радови бити извођени у складу са расположивим финансијским средствима.

Предсједник Удружења за унапређење и безбједност саобраћаја РС Миленко Јаћимовић рекао да су овом удружењу стигле бројне примједбе возача, пјешака па и бициклиста на рупе код Ребровачке цркве.

- Примједбе грађана су оправдане јер је коловозна трака оштећена и успорава саобраћај, због чега се стварају велике гужве. Овом дионицом пута прође дневно на хиљаде возила из правца Котор Вароша и Челинца која иду на источни транзит, због чега је ову траку потребно обновити - казао је Јаћимовић.

Кружни ток

Ради растерећења саобраћаја на подручју града у плану је изградња неколико кружних токова.

Према ранијим најавама из Градске управе, кружне раскрснице планиране су код Ребровачке цркве, ЦЈБ Бањалука, ресторана "Сирано" на Лаушу те код пијаце у Лазареву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана