Прекинута сједница Скупштине града Бањалука

ГС
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА – Данашња сједница Скупштине града Бањалука протекла је у бурној атмосфери, а након што је засједање прекинуто, наставак је заказан за сутра.

Скупштинска већина предложила је амандмане на буџет, са којима градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић није сагласан, што је изазвало бурну расправу.

- Сједница Скупштина града је морала бити прекинута јер немамо потребан вид демократије и биће настављена сутра ујутро у 10 часова - рекао је предсједник Скупштине града Младен Илић.

Истакао је да је у току била расправа око приједлога бџета и амандмана које је упутила скупштинска већина.

-  Став опозиције је да амандмани нису достављени на вријеме, а већине да јесу. Надам се да ће тензије одборника бити смањене и да ће сутра моћи да раде за грађане - навео је Илић.

Драшко Станивуковић нагласио је да је све разрађено до детаља, те да се амандмани на буџет морају донијети два радна дана прије сједнице Скупштине града.

- Ми смо добили те амандмане у суботу од 12 до 16 часова. Констатујем да је субота нерадна. У закону пише да су субота и недјеља нерадне. Не смије то да се крши и као градоначелник нећу допустити да се крши закон и устав. Својим тијелима ћемо бранити смо треба закон јер ако се једном прекрши стално ће бити прекршена. Ово је правно насиље - казао је Станивуковић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана